Talentbenadering boven alles

“Op je talenten kunnen werken, is noodzakelijk om het verschil te maken.” Kringwinkel Hageland zet voluit in op dat motto. Alle medewerkers vullen er een talententest in en uit de talenten die daaruit zichtbaar worden, maken de teams een taakverdeling op. “We hebben ook onze arbeidsorganisatie geheel hertekend. Medewerkers kunnen proeven van verschillende soorten jobs om dan uit te komen op een rol die hen op het lijf geschreven is”, stelt HR-manager Dominique Dauwen.
“Ik geloof er sterk in dat je mensen moet inzetten op hun talenten. Je doet mensen groeien als ze kunnen werken op hun interessegebieden. Zo krijg je tevreden medewerkers en ook tevreden klanten. Op lange termijn is het onhoudbaar om tegen je natuur in te gaan”, stelt Dominique Dauwen. Daarmee voert hij competentieontwikkeling niet af. “Er bestaat haast geen job waarin je alles graag doet. Sommige competenties moet je ontwikkelen om je droom te kunnen waarmaken. Dus ja, een freelance journalist moet ook zijn boekhouding op punt krijgen.”

Kringwinkel Hageland, dat de kringwinkels van Diest, Aarschot en Tienen en twee online shops bundelt, is zijn gehele werking aan het afstemmen op die talentbenadering. Het werkt als sociale-economiebedrijf per definitie met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en dat maakt die benadering zo mogelijk nog belangrijker. “Vooral bij mensen die hun draai nog niet gevonden hebben, is het belangrijk uit te zoeken wat ze precies willen en kunnen. We staan met de kringwinkel aan de start of een nieuw begin van hun loopbaan.”


Dit praktijkverhaal werd bijeengesprokkeld door de collega's van HRwijs.

[Lees hier het volledige artikel]


Ook interessant voor jou waardevolwerk.gif.be Competentiebooster
ESF Een project van VIVO
Sitemap | Realisatie: www.magelaan.be | VIVO vzw, Sainctelettesquare 13-15, 1000 Brussel | info@competentindesocialprofit.be | +32 02 250 37 77