Doelgerichtheid

Competentiemanagement is mooi op papier, maar zolang je er niet concreet mee aan de slag gaat in de praktijk, bereik je weinig resultaat. Het mag dan ook geen doel op zich zijn. Weet goed waarom je aan competentiemanagement wilt werken. Als dit voor jou en je organisatie onduidelijk is, zal je veel tijd en energie steken in het uitwerken van competentieprofielen, maar weinig resultaten behalen. 


Bepaal vooraf duidelijk wat de organisatie wil bereiken met het invoeren van competentiemanagement. Dit helpt je om keuzes te maken en prioriteiten te stellen bij je eerste acties van het competentiemanagement. Het doelgericht werken aan competentiemanagement wordt bevorderd door op voorhand duidelijk stil te staan bij de visie op competentiemanagement in de organisatie.

Je kan je doelen enkel realiseren als je ook effectief met competenties aan de slag gaat. Een mooi uitgewerkt competentieprofiel en allerlei procedures die niet gebruikt worden, zijn zinloze instrumenten. Pas wanneer je er effectief mee aan de slag gaat op een doelgerichte manier, kan je alle voordelen van competentiemanagement in de praktijk brengen. Sta regelmatig eens stil staan bij de initiële doelstelling, en stuur eventueel bij in de richting van dat doel. Blijf de kwaliteit bewaken, en verlies je niet in details of de veelheid van acties.

Ook interessant voor jou waardevolwerk.gif.be Competentiebooster
ESF Een project van VIVO
Sitemap | Realisatie: www.magelaan.be | VIVO vzw, Sainctelettesquare 13-15, 1000 Brussel | info@competentindesocialprofit.be | +32 02 250 37 77