Waardevol werk

Ga jij met competentie- en talentmanagement aan de slag om de werkbaarheid te verhogen?
Dan is waardevolwerk.be zeker iets voor jou.

Oplossingen voor uitdagingen rond werkbaar werk in de social profit vind je vanaf vandaag op www.waardevolwerk.be.  Op deze website voor medewerkers, leidinggevenden en organisaties uit de social profit staan tips en tools die helpen stress en burn-out te voorkomen en motivatie te verhogen.

Met waardevolwerk.be wilt VIVO vzw de zorg- en welzijnssectoren en maatwerkbedrijven en hun medewerkers helpen om het werk zo aangenaam en gezond mogelijk te maken.

De medewerker, de leidinggevende en de organisatie worden aangemoedigd hun verantwoordelijkheid te nemen en bijvoorbeeld te werken aan:

  • de emotionele belasting
  • de werkdruk
  • de balans tussen werk en privé
  • de samenwerking met collega’s
  • leermogelijkheden
  • de relatie tussen medewerkers en leidinggevenden

Omdat de website geschreven is voor de drie doelgroepen, zullen ze elkaar ook vinden in de gemeenschappelijke taal. Eigenlijk kan je de website er bij halen tijdens een functioneringsgesprek, of als je een nieuwe medewerker onthaalt. Zo worden oplossingen rapper gevonden en doet ieder wat hij kan.

Laurence de Mûelenaere van VIVO

Naast alle tips en tools vind je op de website ook inhoudelijke informatie. Hoe werkbaar is werken in de verschillende deelsectoren van de social profit eigenlijk?

OOK OP FACEBOOK ZIJN ZE TE VINDEN

Volg waardevolwerk ook op facebook. Laat je inspireren door tips, nieuws en blogposts over werkbaar werk in de social-profitsectoren.

POSTERCAMPAGNE

De website zal ook met een postercampagne bekend gemaakt worden. Elke social-profitorganisatie ontvangt van VIVO een eerste poster met alvast 3 tips rond emotionele belasting. Later komen ook andere thema's, zoals werkdruk, aan bod. Meer weten?

WAT IS VIVO VZW?

VIVO is een overkoepelende vzw die voor de Vlaamse social profitsector inspirerende acties uitwerkt om mensen naar de sector toe te leiden én om huidige werknemers en hun organisaties te versterken. We hebben daarbij aandacht voor diversiteit, kansengroepen en werkbaar werk. En dat doen we niet alleen, we werken intensief samen met verschillende partners en met het beleid. Je kan ons enthousiast team van 28 medewerkers vinden in hartje Brussel, aan het Sainctelettesquare 13-15.

Ontdek meer op www.vivosocialprofit.orgOok interessant voor jou waardevolwerk.gif.be lerenindesocialprofit.be
ESF Een project van VIVO
Sitemap | Realisatie: www.magelaan.be | VIVO vzw, Sainctelettesquare 13-15, 1000 Brussel | info@competentindesocialprofit.be | +32 02 250 37 77